Партія "Єдиний центр" підтримає Андрія Білогрищенка як кандидата в мери Харкова. Про це 26 серпня в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив голова Харківської міської відділення (ХМВ) "Єдиного центру" Сергій Жук. "Нашим кандидатом має стати людина, яка не змінює кожен день партійні значки, шарфики. Ця людина має бути близькою нам за духом, повинна бути готовою працювати і своєю присутністю прикрасити партію", - відзначив С.Жук. Також голова ХМВ зазначив, що А.Білогрищенко зможе об'єднати представників усіх політичних сил.

Довідка "SQ". Верховна Рада (ВР) 10 липня прийняла в цілому закон "Про вибори депутатів ВР Автономної республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів". Закон припускає, що вибори депутатів ВР Криму, обласних, районних, міських, районних у містах рад проводяться за змішаною мажоритарно-пропорційною системою (50% - за списками політичних партій, а 50% - за мажоритарною системою відносної більшості). Висувати кандидатів у депутати можуть тільки політичні партії, місцеві організації яких зареєстровані не пізніше, ніж за 365 днів до дня виборів. Виборчий процес буде тривати 50 днів.

Андрій Білогрищенко народився в Харкові 12 листопада 1965 р. У 1990 р. закінчив Сумський сільськогосподарський інститут з відзнакою за спеціальністю "Механізація сільського господарства", кваліфікація - інженер-механік. У 2004 р. закінчив Харківський національний університет ім. Каразіна з відзнакою за спеціальністю "Міжнародна економіка", спеціаліст з міжнародної економіки. У 2006 р. обіймав посаду голови Борівської районної державної адміністрації Харківської області. Також працював на посадах начальника управління споживчого ринку, начальника управління підприємництва, інвестицій та споживчого ринку Харківського міськвиконкому, заступником директора Департаменту економіки та комунального майна - заступника харківського міського голови. Почесний президент Харківської обласної організації "Айкідо-кендо". Президент громадської організації "Харківські сузір'я".