Депутатське об'єднання "Харків, вперед!" Харківської міськради ініціює створення молодіжного кадрового резерву для управлінських інститутів. Про це 24 червня журналістам повідомила депутат міськради, член об'єднання Олена Стронова. За її словами, якість політичної, особливо регіональної еліти в Україні залишає бажати кращого. "Ми спостерігаємо колосальний рівень недовіри до влади, як з боку народу, так і з боку опонентів влади", - підкреслила О. Стронова. Також депутат відзначила, що в лавах сьогоднішньої влади практично немає молоді. "Середній вік депутатів Харківської облради - 52 роки, міськради - 48,7 років, і це далеко не найгірша картина по Україні", - зазначила О. Стронова.

Щоб залучити молодь до політичних процесів в місті, об'єднання "Харків, вперед!" пропонує молодим людям у віці від 18 до 35 років написати свої пропозиції на тему "Яким повинен бути Харків через 5 років?".

"Кращі пропозиції від молоді будуть оцінювати представники харківської громади, експерти у всіх галузях життєдіяльності міста", - відзначила О. Стронова. У авторів кращих ідей буде можливість потрапити до кадрового резерву.

Довідка "SQ". Пропозиції будуть прийматися до 1 серпня на адресу konkurs@vpered.kharkov.ua.

Депутатська група "Харків - вперед!" створена 29 квітня 2010 р. п'ятьма депутатами Харківської міськради. До складу групи увійшли депутати з БЮТ Олександр Заболотний, Віктор Ларченко, Володимир Наконечний, Олександр Пилипенко та Олена Стронова. Керівником групи обрано В. Наконечного.