Збори громадян з приводу ініціативи проведення всеукраїнського референдуму щодо проекту закону "Про землю" пройшло в Харкові 24 травня. Про це повідомили "SQ" у прес-службі ВО "Свобода".

У зборах взяли участь 210 мешканців Харкова й області, вони зібралися в Покровському сквері біля пам'ятника Григорію Сковороді. Вони проголосували за доцільність винесення на всенародне обговорення проекту закону "Про землю", підготовленого юристами ВО "Свобода". У разі вступу в силу закон передбачає заборону на продаж земель сільськогосподарського призначення. Також заборонене привласнення земельних ділянок в Україні іноземцями та іноземними підприємствами. На центральному рівні має бути створений Державний земельний банк, який буде єдиним інститутом, що регулює земельні відносини від імені держави. Земельні ділянки у разі недбалого ставлення господарів вилучаються і передаються у власність територіальних громад. Зміна цільового призначення земельних ділянок також забороняється законом.

Документи зборів будуть передані до Харківської міськради, яка, відповідно до законодавства, повинна переслати їх до Центральної виборчої комісії.