"Новий Податковий кодекс, який був прийнятий Верховною Радою (ВР), дає податковим перевіряючим практично безмежні повноваження - перевірки можуть проводитися хоч щодня", - заявив голова Харківської міської організації ВО "Батьківщина" Андрій Руденко, повідомив офіційний сайт облорганізації партії.

"Нам це дає право вважати, що даний Податковий кодекс є зброєю для розправи з тими підприємцями, які не бажані владі, і не більше того. Що стосується наповнення бюджету, то не можна за рахунок приватного дрібного бізнесу зробити це, закрити ті дірки, які мали закривати великі структури", - зазначив А.Руденко.

Він висловив думку, що президент України Віктор Янукович усе-таки не підпише новий Податковий кодекс. "Ті масові обурення, які сьогодні не припиняються, будуть тільки посилюватися. Така позиція дасть можливість добитися перегляду Податкового кодексу", - підкреслив він.

Довідка "SQ". 7 жовтня ВР прийняла в першому читанні проект Податкового кодексу, внесений Кабінетом міністрів України. 16 листопада парламент розпочав розгляд проекту в другому читанні. У цей день у Харкові та інших великих містах України відбулися акції протесту проти Податкового кодексу. 18 листопада ВР прийняла у другому читанні і в цілому проект Податкового кодексу України в редакції Кабінету міністрів. "За" проголосували 269 народних депутатів. 22 листопада в Києві та інших містах України продовжилися акції протесту проти Податкового кодексу. Учасники акцій вимагають від В.Януковича ветувати цей документ.