Партія регіонів, ВО "Батьківщина" і "Сильна Україна" отримали б найбільшу підтримку харків'ян при голосуванні за склад облради (37,3%, 12,1% і 11% відповідно) і міськради (37,5%, 11,7% і 10,6% відповідно), якби місцеві вибори відбулися у вересні. Такі результати соціологічного дослідження на тему "Політичні настрої мешкнаців Харкова. Вересень-2010", яке провела компанія "Український соціологічний стандарт". У харківські обласна і міська ради також потрапили б представники Компартії України (10,3%, 10,1%) і "Фронту змін" (3,8%, 4,1%). За словами одного з соціологів компанії Дмитра Прокудіна, це дослідження зафіксувало стартові позиції політичних сил і потенційних кандидатів у мери Харкова.

Кращий результат на виборах харківського міського голови міг би показати представник Партії регіонів, в.о. мера Харкова Геннадій Кернес: його готові підтримати 23,6% респондентів. За голову облорганізації ВО "Батьківщина" Арсена Авакова готові проголосувати 15,5% опитаних, лідер обкому КПУ, народний депутат Алла Александровська могла б отримати на виборах 11,6% голосів харків'ян. За народного депутата Інну Богословську готові були б віддати голоси 8,3% опитаних харків'ян, 3,8% респондентів заявили, що проголосували б за президента громадської організації "Харківські сузір'я" А.Білогрищенка.

За результат цього соцдослідження, в Харкові також очікується висока явка виборців на вибори - близько 66%. У протестному електораті велику частину (47,1%) займає молодь (віковий сегмент від 18 до 35 років).

Довідка "SQ". Соціологічне дослідження на тему: "Політичні настрої мешканців Харкова. Вересень-2010" проводилося компанією "Український соціологічний стандарт" з 4 до 17 вересня. Було опитано 1200 респондентів - мешканців усіх районів міста Харкова, 830 з яких увійшли до жорсткої квотної вибірки. Статистична похибка не перевищує 3,4%.