"Дослідження, присвячене 100 дням правління нового президента, показало, що зараз спостерігається криза опозиції", - заявив у телепрограмі "STATUS QUO" політолог, директор Інституту проблем управління ім. Горшеніна (Київ) Володимир Фесенко. За його словами, з одного боку, близько третини наших співгромадян-виборців критично ставляться до нової влади. "Але при цьому, якщо подивитися на рейтинги Юлії Тимошенко, Арсенія Яценюка, то сумарне число їхніх прибічників менше цієї третини. Тобто навіть ті, хто критично ставиться до нової влади, не готові підтримати нинішніх лідерів опозиції", - зазначив В. Фесенко.

За словами політолога, криза опозиції проявляється не тільки в розколах, які видно в парламенті, у діяльності різних лідерів, але і в самій діяльності опозиції. "Люди стали менше їм довіряти. Тому що опозиція зараз займається не тими проблемами. Замість того, щоб займатися захистом соціальних, громадських, екологічних прав своїх співгромадян, вона займається великою геополітикою. Тими ж "харківськими угодами", захистом національних інтересів, єдиним державним статусом української мови, а людей в першу чергу хвилюють економічні і соціальні питання: що буде з пенсією, зарплатою, як вийти з кризи, дотримання соціальних прав", - підкреслив В. Фесенко.

За його словами, події навколо парку ім.Горького в Харкові теж показали, що опозиції потрібно концентруватися на захисті соціальних, екологічних, цивільних прав простих людей, "і тоді рейтинги опозиції почнуть рости, а не падати".

"Це одна з принципових помилок нинішньої опозиції. Тому опозиція повинна змінювати тактику. Звідси висновок, що, найімовірніше, найближчим часом ми будемо бачити тенденції поновлення опозиції, в тому числі формування нової опозиції з надр громадянського суспільства, з регіональних еліт", - додав В. Фесенко.

Повну версію інтерв'ю з В. Фесенко дивіться у телепрограмі "STATUS QUO", яка вийде в ефір на телеканалі "Фора" 26 червня (початок о 18.00) і 27 червня (в 11.00 і 00.15), а також на каналі "Р1" 26 червня (в 21.00 і 23.00) і 27 червня (20.15).