Депутати Харківської міськради Євген Гутков і Єгор Доровський, обрані до міськради за списками партії "Сильна Україна", написали заяви про вихід з фракції цієї партії. Про це 23 лютого на сесії міськради повідомив харківський міський голова Геннадій Кернес.

Коментуючи цю подію, голова фракції "Сильна Україна" в міськраді Анатолій Родзинський заявив, що фракція розцінює ці дії як зраду партії "Сильна Україна". "Мабуть, це страх бути причетними до активних реформ, які проводить у країні віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики, лідер "Сильної України" Сергій Тігіпко", - зазначив А.Родзинський.

Як повідомив "SQ" Є.Гутков, він вийшов з фракції "Сильна Україна" через свою участь у благодійних проектах. "Ми разом з Є.Доровським почали кілька благодійних проектів, зокрема, взяли під опіку інститут охорони здоров'я дітей "Охматдит", дитбудинок на вулиці Краснодарській. Я вважаю, що неправильно, коли політична діяльність сполучена з добродійністю", - зазначив депутат.

За словами Є.Гуткова, зараз фракція "Сильна Україна" в міськраді формально припинила своє існування, оскільки для створення фракції потрібно мінімум п'ять депутатів, а їх залишилося тільки три. "Я залишаюся депутатом міськради, членом партії "Сильна Україна". Коли ми закінчимо благодійні проекти, то повернемося до наших колег-депутатів, обговоримо все і, якщо все вийде, знову створимо фракцію "Сильна Україна", - повідомив Є.Гутков.

Довідка "SQ". У складі фракції "Сильної України" в міськраді залишилося три депутати - А.Родзинський, Андрій Лесик і Віталій Саттаров.