ВО "Свобода" 22 листопада на пл. Свободи в Харкові проводить акцію на честь Дня Свободи. Як повідомив кореспондент "SQ" з місця події, в акції беруть участь близько 50 осіб.

Учасники акції встановили два агітаційні намети, імпровізовану трибуну (автомобіль "Газель") і "стіну ганьби". "На цій стіні будуть символи партій і фотографії людей, які зрадили ідеали Майдану", - повідомив голова Харківської облорганізації ВО "Свобода" Ігор Швайка. На стіні розміщені, зокрема, назви і символіка партії "Пора", виборчого блоку "Наша Україна - Народна Самооборона", Партії захисників Вітчизни, Соціалістичної партії України, фото голови СБУ Валерія Хорошковського, народних депутатів Давида Жванії, Олександра Фельдмана, Олега Геймана, голови ради НБУ Петра Порошенка, голови департаменту авіації Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України Євгена Червоненка, мера Києва Леоніда Черновецького. Фотографії поділені на розділи "любі друзі" і "тушки". За словами І.Швайки, цю стіну планують спалити, "тому що зі зрадниками так і поводяться".

Довідка "SQ". Президент України указом від 19.11.2005 р. встановив в Україні День Свободи, який відзначається щорічно 22 листопада "з метою затвердження ідеалів демократії і виховання почуття національної гідності". 22 листопада 2004 р. - дата початку "помаранчевої" революції в Україні, кампанії загальнонаціональних протестів, мітингів, пікетів, страйків та інших акцій громадянської непокори, організованої та проведеної прихильниками Віктора Ющенка, кандидата від опозиції на президентських виборах 2004 р. Акція почалася після оголошення Центральною виборчою комісією результатів другого туру президентських виборів, згідно з якими переміг Віктор Янукович. Після рішення Верховного суду було проведене повторне голосування другого туру, в результаті якого президентом України став В.Ющенко.