Соціалістична партія України не буде пропонувати свого кандидата на посаду мера Харкова. Про це повідомив "SQ" перший секретар Харківського обкому СПУ Віктор Суботін, відповідаючи на запитання про плани облорганізації СПУ щодо майбутніх виборів до місцевих рад.

За його словами, соціалісти будуть балотуватися в депутати рад Харківської області всіх рівнів, як за списком партії, так і по мажоритарних округах. Прізвища кандидатів будуть оприлюднені у вересні. В. Суботін зазначив, що СПУ має одну з найбільш розгалужених партійних структур (у Харківській області налічується більше тисячі партійних осередків).

Довідка "SQ". 24 липня відбудеться відбудеться XVI позачерговий з'їзд Соціалістичної партії України, делегати якого оберуть голову партії. Було висунуто три кандідутури: Василя Цушка, В. Суботіна і Валентини Семенюк-Самсоненко. На обласній партійній конференції в Харкові В. Субботін заявив, що на з'їзді зніме свою кандидатуру на користь В. Цушка, і сам особисто голосуватиме за його кандидатуру.

Голова Соціалістичної партії Олександр Мороз в інтерв'ю виданню "Комерсант" повідомив, що переконаний, що його на посаді голови СПУ змінить міністр економіки Василь Цушко. Відповідаючи на питання про висунення своєї кандидатури, О. Мороз сказав: "Багато партійних організацій пропонують такий варіант, але якщо це відбудеться, я візьму самовідвід". В. Цушко в інтерв'ю газеті «Сегодня» висловив припущення, що нинішній лідер СПУ Олександр Мороз стане почесним головою партії.