Харківська обласна телерадіокомпанія надала безкоштовний ефір 16 представникам політичних партій, які висувають своїх кандидатів до Харківської облради. Про це 20 жовтня повідомив "SQ" директор компанії Сергій Гулевський.

За його словами, телерадіокомпанія згідно законодавства надасть час на телебаченні і радіо всім кандидатам до облради від політичних партій та мажоритарних округів. На телебаченні кандидати виступають 24 хвилини, на радіо - 8 хвилин. Виступи кандидатів почалися 15 жовтня. "Зі списком виступів можна ознайомитися в обласній виборчій комісії", - заявив С.Гулевський.

За його словами, обласна телерадіокомпанія за законом не може надавати час кандидатам у мери і до міської ради. Крім того, на ці цілі не вистачило б ефірного часу. За його словами, держава виділяє на безкоштовні виступи кандидатів до облради субвенцію в 390 тис. грн.

Довідка "SQ". Майже 600 кандидатів з 35 партій мають намір балотуватися до облради за партійними списками і близько 430 кандидатів з 37 партій балотуються в одномандатних мажоритарних округах Харківської області.

Чергові вибори до місцевих рад, а також вибори міських, селищних та сільських голів призначені в Україні на 31 жовтня. До Харківської облради буде обрано 68 депутатів за списками політпартій та 68 - за мажоритарними округами.