Партія "Сильна Україна" запустила проект "Адмінресурс - стоп!". Про це 19 жовтня на прес-конференції у м. Рівне заявив лідер партії Сергій Тігіпко.

"Ми відчуваємо тиск по всій Україні. У Луганській області нас намагаються не допустити до участі у виборах на підставі сумнівного рішення суду (суд відмовив у перереєстрації обласного осередку партії "Сильна Україна" - "SQ"). Безумовно, це чисте політичне замовлення, чисте політичне розбирання, ініційоване іншими політсилами в Луганській області. У зв'язку з цим "Сильна Україна" починає активний опір під гаслом "Адмінресурс - стоп!" по всій Україні", - підкреслив С.Тігіпко.

За словами лідера "Сильної України", якщо не зупинити тиск, це може призвести до фальсифікацій результатів місцевих виборів. "І тоді країна потрапить у дуже складну ситуацію, коли після міжнародного визнання демократичності останніх виборів в Україні ми отримаємо погану оцінку, що в свою чергу негативно вплине як на оцінку Україні з боку інвесторів, так і на наші європейські устремління. А головне - підірве авторитет влади серед населення", - заявив С.Тігіпко.

Довідка "SQ". Як заявив 28 вересня голова Харківської обласної організації "Сильної України" Андрій Моченков, партія "Сильна Україна" відчуває тиск з боку влади в ході підготовки до місцевих виборів. "Складно було займатися підбором кандидатів. Відчувався тиск на місцях. Люди іноді відмовлялися брати участь у виборах, тому що їм надходили неприємні дзвінки, велися розмови. У кожному районі Харківського регіону цей тиск чинився по-різному. Була ситуація у Великому Бурлуку, коли перша п'ятірка кандидатів відмовилася висуватися після того, як була проведена певна робота. Зрозуміло, що не кожна людина може бути героєм", - зазначив А.Моченков. За його словами, аналогічна ситуація склалася у Дніпропетровській, Закарпатській, Луганській та Одеській областях.

Чергові вибори до місцевих рад, а також вибори міських, селищних та сільських голів призначено на 31 жовтня. Виборча кампанія стартувала 11 вересня.