Харківська обласна організація Партії регіонів (ХОО ПР) уже почала підготовку до виборів до Верховної Ради, які відбудуться у жовтні цього року. Про це 18 січня повідомила журналістам перший заступник голови ХОО ПР Олена Олешко. За її словами, вже готові списки кандидатів у члени дільничних і окружних виборчих комісій. Після проведення співбесід та відповідного курсу навчання облорганізація ПР буде рекомендувати цих людей для затвердження в Центральній виборчій комісії.

"З людьми, яких ми будемо рекомендувати до керівництва дільничних виборчих комісій, співбесіди проведуть керівники партійних організацій, а з людьми, яких ми будемо рекомендувати до керівних складів окружних комісій, співбесіду проведу особисто я", - відзначила О.Олешко. Також перший заступник голови облорганізації партії зазначила, що ще не закінчена робота з формування списків кандидатів у депутати Верховної Ради, які будуть балотуватися по Харківській області: їх кандидатури ще розглядаються, після чого вони будуть подані на затвердження керівництву Партії регіонів.

Як розповіла О.Олешко, торік членами Харківської облорганізації Партії регіонів стали 4 тис. осіб, і тепер чисельність облорганізації становить 146 тис. 300 осіб. "Це 7% загальної кількості виборців в області. Хоча сьогодні ми робимо ставку на якість, а не на кількість, тому з деякими людьми нам з різних причин довелося розлучитися", - підкреслила О.Олешко.

Довідка "SQ". Вибори до Верховної Ради Україні пройдуть в жовтні 2012 р.

Верховна Рада 17 листопада 2011 р. прийняла закон про вибори народних депутатів. Закон ставить на парламентських виборах п'ятивідсотковий прохідний бар'єр і змішану (пропорційно-мажоритарну) систему, за якої 225 депутатів обираються за пропорційною системою за виборчими списками кандидатів у депутати від політичних партій, а 225 депутатів - за мажоритарною системою відносної більшості в одномандатних виборчих округах. Окрім того, законопроектом встановлюється, що виборчі блоки участі у виборах не беруть. Відповідно до закону, право висувати кандидатів у депутати мають партії і громадяни шляхом самовисування. Виборча кампанія триває 90 днів. У виборчих списках більше не буде графи "проти всіх".