З'їзд партії "Сильна Україна", який проходить сьогодні, 17 березня, у Києві ухвалив рішення про ліквідацію партії. Делегати з'їзду підтримали пропозицію лідера партії Сергія Тігіпка об'єднати реформаторські зусилля з Партією регіонів. "З метою об'єднання політичної партії "Сильна Україна" з Партією регіонів заради активізації реформ і модернізації країни, схвалюючи політичну угоду партій та керуючись законом України "Про політичні партії" і статутом політичної партії "Сильна Україна", II національний з'їзд політичної партії "Сильна Україна" вирішив припинити діяльність політичної партії "Сильна Україна" шляхом її ліквідації (саморозпуску)", - ідеться в рішенні з'їзду. Про це повідомив сайт партії.

З моменту оголошення рішення з'їзду припиняється членство в партії всіх її членів, діяльність керівних органів, партійних організацій та інших структурних утворень, передбачених статутом партії.

Також було прийнято рішення рекомендувати членам партії "Сильна Україна" вступати в Партію регіонів, а депутатам місцевих рад - узгодити порядок об'єднання з депутатськими групами і фракціями Партії регіонів.

Як повідомив "SQ" лідер Харківської облорганізації "Сильної України", віце-губернатор Андрій Моченков, після самоліквідації партії кожен екс-член "Сильної України" повинен самостійно прийняти рішення про вступ або невступ до Партії регіонів (ПР). За його словами, процедура вступу буде проходити відповідно до статуту ПР.

Він також зазначив, що делегація "Сильної України" вирушила на з'їзд Партії регіонів, який розпочнеться о 12.00.

Довідка "SQ". 16 серпня 2011 р. С. Тігіпко і прем'єр-міністр України, голова Партії регіонів Микола Азаров заявили про прийдешнє об'єднання партій з метою консолідації реформаторських зусиль. 21 жовтня члени національного бюро партії "Сильна Україна" підтримали рішення про об'єднання з Партією регіонів.

22 жовтня на з'їзді "Сильної України" в Києві питання про об'єднання партії "Сильна Україна" і Партії регіонів було відкладено для узгодження кандидатур від партії "Сильна Україна" на посади у виконавчій владі.

16 березня голова облорганізації партії "Сильна Україна" Андрій Моченков був призначений віце-губернатором Харківської області.

Партія "Сильна Україна" була зареєстрована в серпні 1999 р. під назвою "Трудова партія України". Першим лідером партії був обраний Михайло Сирота. Після його смерті в 2008 р. партію очолив його син Дмитро Сирота. У 2009 р. головою партії був обраний Сергій Тігіпко, а її назву змінено на "Сильна Україна".