Партії, що входять до Комітету опору диктатурі, 16 листопада пікетують сесію Харківської міськради. Як повідомив кореспондент "SQ" з місця події, в акції беруть участь до 200 осіб. Присутні представники ВО "Батьківщина", ВО "Свобода", партії "Громадянська позиція", громадської організації "Молодий народний Рух", ініціативно-правозахисної групи "Прорвемося!", Також пікет проводять представники Комуністичної партії України.

Як заявив голова громадської організації "Ми - харків'яни" Юрій Кальченко, пікет спрямований проти міської влади. "Кернес розкрадає міський бюджет і повинен піти з посади мера", - заявив він.

Представники ВО "Свобода" тримають плакати з написами: "Ремонт градусника на Історичному музеї - 780 тис. грн.!" , "Кладовище на пр. Гагаріна - 7 млн.грн.!" , "Ліхтарі на пл.Свободи - 15 млн.грн.!", "Ремонт великого залу міськради - більше мільйона гривень!". Представники КПУ тримають, зокрема, плакати з написами "Ціни і тарифи - під контроль держави!".

Також пікетувальники тримають Книгу скарг і пропозицій харків'ян до міського голови Геннадія Кернеса. Пікетувальники занесли книгу скарг до приміщення міськради і її забрав його представник. Як заявив голова ІПГ "Прорвемося!" Андрій Ільгов, пікетувальники домагаються від Г.Кернеса звіту про виконану за рік на посаді мера роботи.

Довідка "SQ". 8 серпня представник 9-ти опозиційних парламентських партій об'єдналися в Комітет опору диктатурі в Україні. Заяву про створення комітету підписали лідери Європейської партії України, Партії захисників Вітчизни, партій "Народна самооборона", "Батьківщина", "Реформи і порядок", "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, "Народна України", "Наша Україна", Народного Руху України і "Фронту змін". У заяві комітету сказано, що "репресії проти громадських діячів, арешти опозиційних партійних лідерів стали для правлячого режиму засобом усунення політичних опонентів, спробою встановлення в Україні диктатури". 9 серпня до комітету приєдналися ВО "Свобода" та Українська соціал-демократична партія.

8 листопада в Харкові почали збирати скарги, побажання та пропозиції, адресовані харківському міському голові Г.Кернесу (організатор акції - ІПГ "Прорвемося!"), які після сформували в Книгу скарг.