Заступник голови спотережної ради АТ "Інвестор" Геннадій Гайовий, який цього тижня був затриманий поліцією в м.Фрозіноне (Італія), сьогодні, 15 листопада, був відпущений на свободу Апеляційним судом Риму до розгляду справи по суті. Про це на своїй сторінці в "Facebook" повідомив екс-губернатор Харківської області і діловий партнер Гайового Арсен Аваков.

За його словами, розглянувши всі обставини справи та враховуючи раніше прийняте негативне рішення у справі про екстрадицію Авакова суд вирішив не затримувати та не заарештовувати Гайового. "Він вільний і нічим не обмежений. Поліція, отримавши рішення суду, оформляє відповідні документи", - написав Аваков.

Нагадаємо, за інформацією Інтерполу, Гайовий був затриманий італійською поліцією 12 листопада в м. Фрозіноне, де в кінці березня затримали й Авакова. У коментарі "SQ" Аваков підкреслив, що Гайовий прийшов до поліції сам 13 листопада. Він також зазначив, що особисто супроводжував його.

Довідка "SQ". У середині вересня 2011 р. у рамках кримінальної справи про шахрайське заволодіння 700 га землі в Харківському районі міліція затримала трьох осіб, серед яких - голова правління АТ "Інвестор" Андрій Переєденко. Геннадій Гайовий був оголошений у розшук. Усього у справі - вісім підозрюваних, стосовно п'яти підозрюваних справи виділені в окреме провадження. Слідство припускає, що протягом п'яти років підозрювані проводили шахрайські комбінації  незаконного привласнення земель загальною площею 697 га.

15 листопада начальник слідчого управління Головного управління МВС України в Харківській області Зіновій Галаван заявив, що харківська міліція направить до Генеральної прокуратури документи на екстрадицію Гайового, коли отримає з Італії офіційні документи про його затримання.