Харківська обласна організація Української народної партії (ХОО УНП) 15 жовтня провела пікетування Харківської обласної виборчої комісії (ОВК) на знак протесту проти незаконних дій ОВК. Про це повідомили "SQ" у ХОО УНП із посиланням на її голову Василя Третецького. Як зазначив В.Третецький, через порушення ОВК чинного виборчого законодавства обласна організація УНП не змогла вчасно відкрити виборчий рахунок, а отже, вести повноцінну виборчу кампанію.

"Оскільки на постанові ОВК про реєстрацію уповноваженої особи обласної організації УНП стояв не підпис, а факсиміле, до того ж була виправлена дата прийняття постанови, нотаріус відмовився засвідчити підпис уповноваженої особи", - повідомив В.Третецький. За його словами, ХОО УНП "змушена вимагати відставки голови Харківської ОВК та апелювати до громадськості та міжнародних організацій, щоб захистити свої виборчі права".

За словами В.Третецького, найближчим часом буде скликана позачергова партійна конференція, на якій обговорять подальші дії обласної організації. "Ми не довіряємо всім інститутам влади в України, - підкреслив В.Третецький. - ХОО УНП не хоче брати участь у брудних іграх Партії регіонів під назвою "Місцеві вибори-2010". Я не виключаю того, що на партійній конференції буде прийнято рішення про відкликання кандидатів у депутати від ХОО УНП до Харківської облради".

За даними прес-служби ХОО УНП, до пікетників жоден член ОВК не вийшов.