Харківська обласна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" сьогодні, 15 лютого, пікетувала облдержадміністрацію, де проходить розширене засіданні Харківського регіонального комітету з економічних реформ за участю президента України Віктора Януковича. У пікеті брали участь понад 50 активістів "Свободи". За словами голови облорганізації Ігоря Швайки, пікетники вимагають від В.Януковича припинити "соціальний наступ на українців допомогою непомірного підвищення тарифів на газ та житлово-комунальні послуги, припинити політичні репресії і політику українофобії".

"Рік перебування В.Януковича при владі показав, що практично з кожного напрямку в житті країни відсутній чіткий план дій. Але українці - це не покірний єгипетський народ, який 30 років терпів свого диктатора. Наше завдання - показати президенту, що в Україні є опозиція , і вона критикує не особистість президента, а ті дії, які робить влада. Ми констатуємо, що продовження такої політики призводить до революційних настроїв, і люди завтра можуть вийти на вулиці. Тобто якщо влада не почне щось змінювати, то ми очікуємо виступів людей на "майданах" і формування передреволюційної ситуації. Ми не говоримо, що саме ми будемо виводити людей на вулиці, - просто ситуація веде до назрівання таких настроїв серед тих людей, які вміють думати і аналізувати", - зазначив І.Швайка.

В кінці пікету голова облорганізації "Свободи" передав представнику Адміністрації президента всі вимоги в письмовому вигляді.

За словами І.Швайки, до участі в пікеті він запрошував профспілки і партнерів по обласному Комітету захисту України, який був створений ще у квітні минулого року, зокрема, обласні організації партії "Батьківщина", Народного Руху України, партії "Реформи і порядок" . "Наші партнери по комітету обіцяли подумати, але, як бачимо, ніхто з них на площу на прийшов. Відсутність цих опозиційних сил свідчить про те, що ці партії просто не існують. У профспілці підприємців і в профспілці таксистів під різними приводами відмовилися брати участь у акції, але пообіцяли прислати людей, які виявлять бажання брати участь у пікеті", - повідомив І.Швайка.

Поруч зі "Свободою" окремий пікет влаштували близько 25 активістів харківської ініціативно-правозахисної групи "Прорвемося!". Вони також вимагали від В.Януковича скасувати "антисоціальні норми", які викликають протести, зокрема, у "дітей війни", чорнобильців та ветеранів локальних війн.

 

"Свобода" пикетировала обладминистрацию, требуя от В. Януковича прекратить антисоциальную политику "Свобода" пикетировала обладминистрацию, требуя от В. Януковича прекратить антисоциальную политику
"Свобода" пикетировала обладминистрацию, требуя от В. Януковича прекратить антисоциальную политику "Свобода" пикетировала обладминистрацию, требуя от В. Януковича прекратить антисоциальную политику

 

Довідка "SQ". 15 лютого В.Янукович перебуває з візитом у Харкові. У програмі його робочої поїздки - покладання квітів до Меморіалу пам'яті загиблих в Афганістані, участь у розширеному засіданні Харківського регіонального комітету з економічних реформ, відвідування ВАТ "Хартрон".