Необходимо увеличить уровень финансирования медицины до 5% ВВП – С. Тигипко"Українська медицина потребує збільшення фінансування з боку держави", - заявив лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко після відвідування Центральної міської лікарні у Сумах. Про це повідомили "SQ" у прес-службі партії.

За словами політика, він задоволений тим, що побачив, тому що за мінімального фінансування люди своїми руками практично зробили ті речі, яких у лікарнях зазвичай не вистачає: тут комфортні умови і гарне харчування. С.Тігіпко відзначив, що зусиллями головлікаря лікарні Валентини Домінас залучили кошти спонсорів, на які тут запровадили новітні технології лікування і закупили нове обладнання. За його словами, якщо проаналізувати сферу медицини в Україні в цілому, то в цьому напрямі належить зробити ще досить багато. "І перш за все йдеться про фінансування. Зараз виділяється 3,5% ВВП, а необхідно хоча б 5%", - підкреслив С.Тігіпко.

Крім того, лідер "Сильної України" підкреслив, що в країні необхідно вводити страхову медицину. "Запровадження медичного страхування дозволить пацієнтам отримати якісні та доступні послуги. При цьому внески за малозабезпечених має робити держава. Лише після цих змін можна забезпечити нормальну зарплату для лікарів і так стимулювати їх якісно працювати", - зазначив С.Тігіпко.