Харьковская "Свобода" пикетирует российско-украинский форум Близько 10 представників Харківської облорганізації ВО "Свобода" 14 квітня пікетують форум "Російсько-українські відносини - рік після Харківських угод", який проходить у конференц-залі стадіону "Металіст" (Харків).

Учасники акції критикують Харківські угоди, називаючи їх "продажем національних інтересів України". Вони розмахують партійними прапорами і тримають плакати: "Українці не моголи!", "Януковича до суду за Харківські догоди!", "Українофобів Затуліна і Корнілова геть від кордонів України!". Учасники акції зустріли автомобіль з російською делегацією скандуванням "Геть московських холуїв". Депутат Державної Думи Росії Костянтин Затулін подякував учасникам акції за "теплу" зустріч.

Учасники другого пікету - близько 10 представників громадської організації "Російський блок" - виступили в підтримку учасників форуму і Харківських угод.

Харьковская "Свобода" пикетирует российско-украинский форум Харьковская "Свобода" пикетирует российско-украинский форум

Довідка "SQ". Президент Росії Дмитро Медведєв і президент України Віктор Янукович 21 квітня в Харкові підписали газовий контракт, який передбачав для України 30-відсоткову знижку від формульної ціни, а також угоду про продовження перебування Чорноморського флоту Росії в Севастополі до 2042 р.

Форум на тему "Російсько-українські відносини - рік після Харківських угод" проходить 14 квітня в Харкові. Організаторами заходу виступили Посольство Росії в Україну, агентство "РИА Новости" та Інститут країн СНД за сприяння Фонду підтримки демократичних ініціатив Євгенія Кушнарьова. Серед учасників форуму депутати Державної Думи Росії Костянтин Затулін та Ігор Касатонов, представники російських ЗМІ, політологи з України та Росії.