Лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко планує знову звернутися до Генеральної прокуратури з клопотанням про можливість зробити поїздку до Харківської області в рамках застосованої проти неї запобіжного заходу (підписка про невиїзд). Про це вона повідомила на своєму персональному сайті.

"Я через свого захисника передам клопотання до Генеральної прокуратури. Нехай вона сама назве дати, коли я можу поїхати в Харківську область, щоб ще раз продемонструвати, що Генеральна прокуратура не живе в рамках закону і Конституції, а виконує доручення і перешкоджає мені займатися моєю безпосередньою роботою", - заявила Ю.Тимошенко. Вона підкреслила, що "ніяких законних підстав для застосування проти неї підписки про невиїзд немає".

Довідка "SQ". 10 травня Ю.Тимошенко звернулася з клопотанням до слідчого Генпрокуратури, щоб він надав їй дозвіл покинути межі Києва для поїздки до Харкова. Вона планувала відвідати Харків 17-18 травня. За словами заступника голови Харківської облорганізації ВО "Батьківщина" Валерія Дудка, Ю.Тимошенко хотіла відвідати Харків, щоб "обговорити з харків'янами нагальні проблеми".

Генпрокуратура відмовила Ю.Тимошенко в наданні дозволу на поїздку. Відмову пояснили тим, що у вказані дні заплановано проведення слідчих дій з її участю. Крім того, відмова пов'язана з "систематичними порушеннями Ю.Тимошенко вимог чинного кримінально-процесуального законодавства, з перешкоджанням проведення досудового слідства".