ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" в Харкові не є спеціалізованою лікарнею і може не підійти для лікування екс-прем'єр-міністру, лідеру ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Про це 13 квітня заявив журналістам Сергій Власенко, захисник Ю.Тимошенко.

За його словами, крапку в питанні вибору клініки, в якій буде лікуватися Ю.Тимошенко, поставлять  німецькі лікарі, які винесуть висновок про те, чи може вона бути госпіталізована до ЦКБ № 5. С.Власенко зазначив, що позиція Ю.Тимошенко залишилася незмінною: лікування повинне проходити за рекомендаціями німецьких лікарів, які заявили, що екс-прем'єр потребує термінового багатопрофільного лікування в стаціонарі спеціалізованої лікарні.

Довідка "SQ". 7 березня на робочій зустрічі німецьких та українських лікарів були сформовані остаточні рекомендації з лікування Ю.Тимошенко. Вона відмовилася від запропонованої програми подальшого консервативного та реабілітаційного лікування, наполягаючи на стаціонарному лікуванні за кордоном, а саме - в Центрі спортивної науки та спортивної медицини клініки Шаріте (Берлін, Німеччина).

2 квітня МОЗ заявив про те, що Ю.Тимошенко лікуватимуть у ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" в Харкові. Однак сама екс-прем'єр відмовилася від госпіталізації до цієї лікарні до того, як її оцінять фахівці з Німеччини.