Значки з символікою Партії регіонів поширюються в харківських торгових мережах, зокрема, у мережі магазинів "Посад". Як повідомили "SQ" покупці магазину, разом з покупками продавці магазину видають голографічні значки круглої форми, на яких написано "Партія регіонів 2010 Харків" та "Добкін Кернес 2010 Харків". Інформацію про поширення значків у магазині підтвердив і менеджер з реалізації мережі "Посад" Артем Сахно. На яких умовах торгова мережа поширює агітаційні матеріали, А.Сахно не уточнив.

Також на вулицях Харкова поширюються кишенькові календарики з символікою Партії регіонів, зображенням в.о.харьковского міського голови Геннадія Кернеса і написом "Любити Харків - працювати для людей". Вихідної інформації про тираж і відповідального за випуск даної продукції особі на календариках немає.

Як повідомив "SQ" юрист Федір Веніславський, відповідно до ст.49 закону про вибори в Україні, друкований агітаційний матеріал повинен містити відомості про установу, що здійснила друк, тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без зазначених відомостей забороняється.

"Що стосується значків, що містять партійну символіку: їх можна поширювати в громадських місцях, окрім пам'ятників архітектури або місць, де поширення агітматеріалів може перешкоджати дорожньому руху", - підкреслив Ф.Веніславський. "Вартість таких агітматеріалів не повинна перевищувати 5% мінімальної заробітної плати", - додав він. Також юрист зазначив, що ст.48 закону про вибори передбачено, що у випадку, якщо приміщення (незалежно від форми власності) було надано для проведення передвиборного публічного заходу чи передвиборної агітації одному кандидату, то власник цього приміщення не має права відмовити в його наданні на тих же умовах іншому кандидату.

У свою чергу заступник голови Харківської міської організації Партії регіонів з організаційно-партійної та кадрової роботи Олена Олешко заявила "SQ", що про цю агітаційну продукцію із символікою Партії регіонів (календарі і значки) нічого не знає. "Ми такі календарі не друкували", - підкреслила О.Олешко.

Довідка "SQ". Чергові вибори до місцевих рад, а також вибори міських, селищних та сільських голів призначені в Україні на 31 жовтня.