А. Аваков по-прежнему планирует баллотироваться в Верховную РадуГолова Харківської облорганізації ВО "Батьківщина", екс-голова облдержадміністрації Арсен Аваков планує балотуватися до Верховної Ради України в ході виборів, які відбудуться восени 2012 р. Про це 12 січня заявила журналістам перший заступник голови Харківської облорганізації ВО "Батьківщина" Ірина Єфремова. За її словами, порушення кримінальної справи не міняє планів А.Авакова брати участь у парламентських виборах.

За словами І.Єфремової, поки точно невідомо, А.Аваков балотуватиметься у мажоритарному окрузі або ж за партійними списками. "Партія розглядає можливість висунення А.Авакова як у мажоритарному окрузі, так і за списками", - зазначила І.Єфремова.

Вона додала, що А.Аваков продовжує активно займатися справами партії, періодично приїжджає в Україну з-за кордону. За словами І.Єфремової, вона зустрічалася з А.Аваковим у Києві три дні тому. В якій країні екс-губернатор перебуває на даній момент, І.Єфремова не уточнила.

Довідка "SQ". Улітку 2011 р. А.Аваков заявив журналістам, що братиме участь у парламентських виборах 2012 р.

Прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу стосовно деяких посадових осіб ХОДА та Головного управління Держкомзему в Харківській області за фактом незаконного відчуження протягом 2009 р. земель державної власності шляхом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, а також за фактом службового підроблення за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 і ч.2 ст. 366 Кримінального кодексу Україні.

За інформацією начальника Головного юридичного управління облдержадміністрації, державні акти, на підставі яких одне з товариств з обмеженою відповідальністю придбало право власності на земельні ділянки з незаконно зміненим цільовим призначенням, підписані особисто колишнім головою ХОДА Арсеном Аваковим і колишнім керівником Головного управління Держкомзему в Харківській області Юрієм Алексієнком.