Ю. Тимошенко попросила Генпрокуратуру разрешить ей съездить в ХарьковЛідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко 10 травня звернеться з клопотанням до слідчого Генеральної прокуратури України (ГПУ), щоб він надав їй дозвіл покинути межі Києва для поїздки до Харкова. Про це Ю.Тимошенко заявила журналістам перед візитом до ГПУ, повідомило інформагентство "РБК-Україна".

За словами Ю.Тимошенко, вона планує відвідати Харків 17-18 травня. Вона додала, що в цілому планує низку поїздок по Україні.

Довідка "SQ". У січні Генпрокуратура порушила стосовно Ю.Тимошенко кримінальну справу за звинуваченням у зловживанні коштами від продажу квот за Кіотським протоколом. Кримінальну справу порушено за ч.3 ст.365 Кримінального кодексу (перевищення влади і службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки), з Ю.Тимошенко взята підписка про невиїзд. 11 квітня стосовно Ю.Тимошенко порушено ще одну кримінальну справу - за фактом перевищення службових повноважень під час підписання газових контрактів у 2009 р.