В харьковском 169-м округе с отрывом лидирует Бережная - опрос

У мажоритарному окрузі № 169 (Київський і частина Московського району Харкова) явним лідером виборчих перегонів є чинний народний депутат від Партії регіонів Ірина Бережна. За неї на сьогодні готові проголосувати понад 30% виборців з числа тих, хто прийде на виборчі дільниці 28 жовтня. Такі результати соціологічного дослідження, проведеного харківським науково-виробничим підприємством "Прикладна соціологія".

За словами керівника "Прикладної соціології" Олександра Кизилова, представник об'єднаної опозиції Олександр Кірш користується підтримкою 6,6% опитаних, а представник Компартії Віктор Сидорченко - 4,9%. Висуванець партії "УДАР Віталія Кличка" Андрій Адамович має рейтинг у 3,9% голосів. Решта кандидатів набирають менше 2% голосів.

"Так, можна зробити висновок, що розрив між лідером виборчих перегонів є досить серйозним і, як нам здається, навряд чи він буде переборний за два тижні, що залишилися. Зробити це дуже важко", - зазначив Кизилов. Він також звернув увагу на високий відсоток тих виборців, які ще не визначилися зі своїм вибором (близько 40%). За словами соціолога, значна частина цих людей просто не прийдуть на виборчі дільниці 28 жовтня.

Дані стосовно кандидатів також корелюються з опитуванням щодо можливої ​​підтримки харків'янами, які мешкають у 169-му окрузі, політичних партій. Лідируючу позицію займає Партія регіонів (за неї готові голосувати близько 30% виборців). Партію "УДАР" і КПУ готові підтримати по 8% виборців, ВО "Батьківщина" користується підтримкою 6% виборців. Партії "Україна - вперед!" і ВО "Свобода" не долають п'ятивідсотковий бар'єр (3% і 1% відповідно). Всі інші учасники виборів набирають менше 1% голосів.

Опитування проводилося НПП "Прикладна соціологія" з 21 вересня до 1 жовтня 2012 р. було опитано 1000 осіб у частині Московського і різних мікрорайонах Київського району Харкова. Похибка вибірки становить 3,2%.

Довідка "SQ". За 169-м округом до парламенту балотуються: Партія регіонів - народний депутат Ірина Бережна; ВО "Батьківщина" - консультант з економічних питань Олександр Кірш; партія "УДАР" - голова правління громадської організації "Правозахисний союз Київського району Харкова" Андрій Адамович; Компартія - завідувач ідеологічного відділу Харківського обкому Компартії Віктор Сидорченко; партія "Україна - вперед!" - Генеральний директор ТОВ "Елума-Україна" Ігор Стеценко; самовисуванці: президент громадської організації "Харківські сузір'я" Андрій Білогрищенко, заступник директора з економічних питань Українського державного науково-технічного і проектного інституту промислових технологій Олег Старих і приватний підприємець Максим Почапський.