Харківська обласна організація ВО "Батьківщина" звернулася до жителів регіону із закликом підтримати акції протесту "проти політичних репресій та грабежу народу". Про це йдеться в заяві, яку 6 серпня поширила прес-служба партії.

"Батьківщина" заявила, що в країні під виглядом боротьби з корупцією проводяться політичні репресії. "Переслідування опозиції і суд над лідером "Батьківщини" Юлією Тимошенко - це згортання демократичних свобод у країні. Сьогодні вже очевидно: суд над Тимошенко та її арешт - точка переходу від демократії до диктатури олігархії і бандитизму. Ми закликаємо підтримати акції протесту проти політичних репресій. Сьогодні Юля, завтра ти! " - сказано в заяві.

З повним текстом заяви можна ознайомитися тут.

Як повідомили "SQ" в облорганізації "Батьківщини", з сьогоднішнього дня в Харкові і області діють пости, на яких будуть збиратися підписи на підтримку Ю. Тимошенко. "Ця акція буде наростати до понеділка, 8 серпня, і в цей день ми намагатимемося провести в Харкові мітинг", - відзначили в облорганізації. Крім того, представники організації  мають намір у понеділок взяти участь в акції біля Печерського райсуду Києва.

Довідка "SQ". Кримінальну справу стосовно Ю. Тимошенко було порушено за фактом перевищення службових повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 р. Генпрокуратура також висунула Ю. Тимошенко звинувачення у зловживанні коштами від продажу квот по Кіотському протоколу. Справу щодо газових контрактів розглядає Печерський районний суд Києва. Вчора, 5 серпня, суд прийняв рішення про зміну запобіжного заходу для Ю. Тимошенко з підписки про невиїзд на арешт. Екс-прем'єр була доставлена ​​до Лук'янівського СІЗО.

Увечері 5 серпня в заздалегідь записаному відеозверненні до народу Ю. Тимошенко заявила, що не порушувала закону, а рішення про її арешт прийняв президент України Віктор Янукович.

Партія "Батьківщина" у зв'язку з арештом Ю. Тимошенко закликала своїх прихильників почати безстрокову акцію протесту. Вранці 6 серпня біля Печерського райсуду було розбито близько 20 наметів з табличками громадських приймалень опозиційних народних депутатів.

Світова та українська громадськість висловили стурбованість арештом Ю. Тимошенко. Прем'єр-міністр України Микола Азаров, коментуючи арешт Ю. Тимошенко, порадив громадянам Україні не наслідувати прикладу Ю. Тимошенко в її ставленні до суду і не знущатися над судом.