Представники Харківської обласної організації ВО "Батьківщина", а також прихильники екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, 6 січня о 13.00 зібралися під стінами Качанівської жіночої виправної колонії, щоб відзначити Різдво. Про це повідомив "SQ" заступник голови Харківської обласної організації ВО "Батьківщина" Валерій Дудко. За його словами, свято організоване в народному стилі, з піснями, колядками і театральними виставами.

Усього під колонією зібралося більше 200 осіб. Учасники заходу хотіли передати Ю.Тимошенко коровай, проте їм це не вдалося.

Також В.Дудко зазначив, що в самій колонії напередодні Різдва теж пройде концертна програма. Зокрема, перед ув'язненими виступлять релігійні організації баптистів. Крім того, він додав, що в колонії очікується святкова вечеря і виступ учасниці шоу "Україна має талант".

Довідка "SQ". 11 жовтня 2011 р. Ю.Тимошенко була засуджена Печерським райсудом Києва до семи років позбавлення волі за перевищення службових повноважень при підписанні газових угод з Росією у 2009 р. У жовтні цього року стосовно Ю.Тимошенко порушено нову кримінальну справу за покладання боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України.

30 грудня Ю.Тимошенко була доставлена ​​для відбування покарання до Качанівської жіночої колонії Харкова. 4 січня представники ВО "Батьківщина" встановили біля колонії агітаційну палатку.

Харківський окружний адміністративний суд своїм рішенням заборонив 5 і 6 січня проводити пікети і встановлювати наметові містечка біля Качанівської колонії. Незважаючи на це, 5 січня "Батьківщина" влаштувала мітинг під стінами колонії. До Харкова приїхали півсотні активістів з Києва. Також на зустріч з Ю.Тимошенко прибули її адвокат Сергій Власенко і дочка Євгенія.