Под Качановской колонией митингуют "Батьківщина" и чернобыльцыБільше 200 осіб беруть участь у мітингу під Качанівською колонією в Харкові. Як повідомив кореспондент "SQ" з місця подій, учасники акції очікують приїзду віце-президента Парламентської Асамблеї ОБСЄ Вальбурги Хабсбург Дуглас і члена асамблеї від Швеції Аси Ліндестам, які сьогодні, 5 березня, планували відвідати в колонії екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко.

Близько половини пікетувальників - члени ВО "Батьківщина". Серед них - представники партії з Донецької та Луганської областей. Також до колонії прийшли представники чорнобильських організацій. Як повідомив голова Всеукраїнського об'єднання ветеранів Чорнобиля Володимир Проскурін, вони хочуть розповісти представникам ОБСЄ "про переслідування в Україні політиків та представників громадських організацій". Чорнобильці збираються передати представникам ОБСЄ своє звернення. В.Проскурін повідомив, що до Харкова також приїхали чорнобильці з Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Луганської, Сумської та Полтавської областей. При цьому В.Проскурін заявив журналістам, що, за його даними, міліція готує проти чорнобильців провокації.

Близько 10.30 представники ОБСЄ, а також президент аналітичного центру "Академія" Олександра Кужель і дочка Юлії Тимошенко Євгенія увійшли на територію колонії. Під її стінами триває мітинг.

Под Качановской колонией митингуют "Батьківщина" и чернобыльцы Под Качановской колонией митингуют "Батьківщина" и чернобыльцы

Довідка "SQ". Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 р. засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 р. Вона відбуває термін у Качанівській колонії в Харкові.

В останні місяці в різних регіонах України, в тому числі в Харкові пройшли акції протесту чорнобильців, які протестують проти невиконання рішень судів про виплату підвищених пенсій. У грудні - січні міліція допитала низку харківських активістів у рамках кримінальної справи, порушеної за фактами передачі до Пенсійного фонду недостовірних відомостей для нарахування пенсій чорнобильцям.