А. Аваков, объявленный в международный розыск, возглавит харьковскую делегацию на съезде "Батьківщини"

Харківська обласна організація (ХОО) ВО "Батьківщина" провела звітну конференцію. Про це повідомив сайт організації. Розглядаючи питання про висунення делегатів для участі у з'їзді партії в Києві, учасники конференції одноголосно виступили за те, щоб харківську делегацію очолив лідер облорганізації Арсен Аваков.

Як повідомляється на сайті, заслухавши звіт першого заступника голови ХОО Ірини Єфремової про діяльність обласної організації, делегати визнали її роботу задовільною. У роботі конференції взяв участь народний депутат (фракція "БЮТ-Батьківщина") Віктор Олійник.

Довідка "SQ". 26 січня 2011 р. прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу стосовно А.Авакова за фактом перевищення ним службових повноважень. Справу порушено за ч. 3 ст. 365 КК (перевищення влади або службових повноважень, карається позбавленням волі терміном від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років). 31 січня правоохоронці провели обшуки у двох квартирах А.Авакова. В цей же день він був оголошений у міжнародний розшук.

За даними прокуратури, А.Авакова викликали на допит 25, 27 і 30 січня (востаннє для того, щоб вручити йому постанову про порушення стосовно нього кримінальної справи). Повістки були направлені на місця прописки і реєстрації А.Авакова.