Наталія Статівко, прес-секретар голови Харківської облорганізації ВО "Батьківщина" Арсена Авакова, не виключає, що поширена напередодні інформація про затримання А.Авакова в Італії - це провокація. Її заява розміщена на офіційному сайті облорганізації партії.

"Наразі у нас немає жодної офіційної інформації, яка підтверджує повідомлення, оприлюднене медіа. Так що я не виключаю, що дана новина - чергова провокація, коли бажане видається за дійсне, як було вже не раз", - заявила Н.Статівко. Вона також зазначила, що ні обласна, ні Генеральна прокуратура, ні прес-служба МВС, ні українське бюро Інтерполу наразі не підтверджують цю інформацію. "Тому коментувати факт затримання, я вважаю, в даний час некоректно", - підкреслила прес-секретар, додавши, що А.Аваков "увесь цей час перебуває за кордоном абсолютно легально - в службовому відрядженні".

"А.Аваков не ховається, веде громадську роботу в рамках гуманітарного проекту благодійного фонду "Ренесанс", відвідує різні країни Європи і спілкується з журналістами. Тому неправильно було б говорити про те, що він ховається або знаходиться "в бігах", - заявила Н.Статівко.

Довідка "SQ". На початку січня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу за фактом незаконного відчуження протягом 2009 р. земельної ділянки площею 55 га на території Пісочинської селищної ради (Харківський район). 26 січня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу стосовно А.Авакова за фактом перевищення ним службових повноважень. 31 січня правоохоронці провели обшуки у двох квартирах А.Авакова. В цей же день А.Аваков був оголошений у міжнародний розшук.

26 березня у ЗМІ з'явилася інформація про затримання А.Авакова в Італії.