В Харькове пикетируют заседание квалификационной комиссии адвокатуры, на котором должны избрать ее председателя

Представники ВО "Свобода" пікетують будівлю Харківської облдержадміністрації, де 2 листопада проходить засідання Харківської обласної кваліфікаційно-дисциплінарної комісії (КДК) адвокатури. На ньому будуть обирати голову КДК. Як повідомили пікетники, відомо, що на цю посаду претендуватиме заступник харківського міського голови з правових питань Марина Стаматіна. ВО "Свобода" протестує проти її можливого обрання на цю посаду.

У пікеті беруть участь до 20 осіб. Вони тримають плакати з написами: "Руки геть від харківської адвокатури", "Кернес, не пхай Стаматіну до КДК адвокатури", "До суддів-членів КДК: ваша честь, де ваша честь?".

До комісії входять адвокати, представники облуправління юстиції та судді. Голосування буде проходити таємно. Голова Харківської облорганізації ВО "Свобода" Ігор Швайка заявив, що ВО "Свобода" виступає проти можливого обрання М.Стаматіної, оскільки "таке рішення дозволить харківському міському голові Геннадію Кернесу її руками впливати на долю кожного адвоката міста". І.Швайка наголосив, що міська влада зможе позбавити ліцензії будь-якого адвоката, який їй неугодний. І.Швайка заявив, що кандидатуру М.Стаматіної "не підтримує більшість адвокатів Харківської області". Також він повідомив, що в разі обрання М.Стаматіної на посаду голови КДК ВО "Свобода" звернеться до суду, щоб оскаржити її обрання.