48-річний харків'янин, який постраждав 23 серпня в результаті конфлікту в офісі громадської організації "Патріот України" в центрі Харкова, прийшов до тями. Про це повідомила газета "Час" із посиланням на його родичів.

Родичі повідомили, що їм вдалося поспілкуватися з постраждалим. За його словами, він добре пам'ятає цей день і тих людей, з якими у нього виник конфлікт. За його словами, він вступив у полеміку з активістами "Патріота України" в інтернеті. Його обурили радикальні висловлювання одного з учасників форуму, який писав під ніком "ДЕН", який негативно відгукувався про колишній СРСР і про сучасний стан України. 23 серпня цей автор написав на форумі, що мешканці Харкова мали б кращу долю, якби в Україні панували фашисти. В результаті листування на інтернет-форумі "ДЕН" запропонував потерпілому приїхати до них в офіс на вул.Римарській, 18 і поспілкуватися особисто. За словами постраждалого, він приїхав до офісу організації і попросив охоронця покликати "Дена". Відразу після цього з офісу на двір вийшли близько восьми осіб, одягнених у камуфляжну і чорну форму, які відразу ж почали його бити. Вони заявили, що він є провокатором. Постраждалий покликав на допомогу і зробив кілька пострілів із пістолета з гумовими кулями по нападниках, щоб захиститися від них. Родичі постраждалого заявили, що зараз йому та їхньому життю загрожує небезпека, оскільки представники організації "Патріот України" під час бійки погрожували йому та родині фізичною розправою.

 


 

Довідка "SQ". Конфлікт зі стріляниною з травматичного пістолета стався 23 серпня в офісі на вул.Римарській, 18 в Харкові, який займають товариство "Просвіта" ім.Шевченко і організація "Патріот України".