Активіст організації "Патріот України" Олексій Чернега заявив, що в Києві під час затримання у справі про тероризм його побили співробітники СБУ. Його відеозвернення з цією заявою найближчим часом з'явиться на сайті організації, повідомив 31 серпня "SQ" лідер організації "Патріот України" Андрій Білецький.

За словами А.Білецького,  О.Чернега проходив свідком у справі про тероризм, 4 дні знаходився в будівлі облуправління СБУ в Києві, де на нього "чинили фізичний і психологічний тиск", домагаючись потрібних свідчень на членів організації. Після цього він був відпущений під підписку про невиїзд.

За словами А.Білецького,  на даний момент чотири активіста організації в Києві знаходяться в СІЗО СБУ. Трьом пред'явлені звинувачення в тероризмі, четвертому - в зберіганні зброї. "Всього СБУ розглядала три версії звинувачення наших хлопців. По-перше, їх підозрювали в організації вибуху пам'ятника Леніну в Києві, по-друге - у замаху на вбивство президента Віктора Януковича, по-третє, в організації масового теракту на День незалежності", - заявив А.Білецький. За його словами, бомба, яку, як заявляли співробітники СБУ, вони знайшли у Василькові, чомусь більше не фігурує у справі.


 

Довідка "SQ". Служба безпеки України 22 серпня в центрі Василькова Київської області затримала кількох членів Соціал-націоналістичної асамблеї (СНА, "Патріот України" входить до складу асамблеї) та організації "Патріот України". За даними СБУ, під час обшуку орендованого затриманими приміщення співробітники спецслужби виявили начинений гайками і цвяхами вибуховий пристрій, радіус ураження від якого може досягти більше 100 м. За даними слідства, теракт планувався на 24 серпня в Києві або передмісті.

СНУ і "Патріот України" заявили, що вони і їхні члени ніякого відношення до підготовки теракту не мають, вибуховий пристрій їм підкинули, "щоб спровокувати репресії проти членів СНУ і "Патріота України".