Один кілограм конопель вилучили правоохоронці 14 липня у чоловіка в парку Артема (Харків). Як повідомили "SQ" у центрі громадських зв'язків Головного управління МВС України в Харківській області, коноплі вилучено у 58-річного чоловіка (без постійного місця проживання). Вилучене направлено на дослідження. Місце та мета придбання конопель встановлюються.

Того ж дня в с. Лиман (Зміївський р-н Харківської обл.) У 70-річної жінки вилучили 127 кущів конопель.

Раніше в сел. Червона хвиля (Великобурлуцький р-н Харківської обл.) На одному з городів знайшли 668 кущів конопель (заввишки від 50 см до 2 м). Кущі вилучені (вирвані з коренем) і направлені на експертизу. Господиня ділянки повідомила, що доглядала за коноплями, які використовувала для приготування лікарського відвару і випічки хлібобулочних виробів. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

У м.Богодухові, біля будинку місцевої мешканкки 1926 р.н., вилучили 105 кущів маку. Жінка заявила, що не знала про його наркотичних властивості, їй просто подобається мак.

Мешканець сел.Зибіно (Вовчанський р-н) 1982 р.н. на момент затримання прополював 112 кущів конопель. Він повідомив, що вирощував коноплю для власного вживання.