Заступник начальника виробничого управління меліорації і водного господарства Харківської області підозрюється в незаконній передачі в приватну власність земельної ділянки (близько 3 га) і водного об'єкта, що знаходиться на ній, у Красноградському районі Харківської області.

Як повідомив сайт прокуратури Харківської області з посиланням на в.о. прокурора області Олега Анпілогова, встановлено, що чиновник у 2008 р. передав лист-згоду на передачу цієї ділянки в приватну власність, мотивуючи це тим, що водойма на цій землі є замкнутою і природною. Лист став підставою для прийняття райадміністрацією рішення про передачу ділянки у приватну власність. Держакт власності на землю він отримав у 2009 р. Перевірка встановила, що водойма була створена штучно і передача землі під такою водоймою заборонена Земельним кодексом.

Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу. Цей злочин карається позбавленням волі терміном до 5 років і штрафом від 100 до 250 неоподатковуваних податком мінімумів прибутку.