"Горэлектротранс" обратился в милицию по поводу кражи кабеляКП "Міськелектротранс" подало до міліції заяву з приводу крадіжки електропроводу, через яку сьогодні вранці був тимчасово призупинений рух тролейбусів трьох маршрутів. Про це 10 травня повідомив журналістам директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан.

За його словами, сьогодні вночі невідомі вирізали три шматки кабелю: один на пр. Маршала Жукова в районі зупинки "28-й мікрорайон" і два - в районі перетину вул. Киргизької та пр. 50-річчя СРСР. Усього було викрадено близько 24 метрів мідного кабелю - були перерізані ділянки від розподільного щита і вище, при цьому були пошкоджені щити. Вартість викрадених кабелів становить понад 1,5 тис. грн., збитки від простою тролейбусів - ще приблизно стільки ж. За його словами, підприємство і раніше зверталася до міліції за фактами крадіжок кабелів.

"Після кожної такої інформації МВС, як правило, проводить перевірку пунктів прийому металобрухту. Поки що в жодному пункті на території Харкова наші кабелі виявлені не були", - заявив С.Дульфан.

За його словами, приблизно о 10.45 рух тролейбусів було відновлено в повному обсязі, а в районі пр.Маршала Жукова - ще раніше.

Довідка "SQ". Через розкрадання кабелів о 7.10 на пр. Героїв Сталінграда зупинилися тролейбуси 1-го маршруту. Затримка тривала до 7.40. О 8.45 на пр. 50-річчя СРСР зупинилися тролейбуси 19-го і 35-го маршрутів.