В Харькове задержали двух наркоманов, которых подозревают в краже кабеля "Горэлектротранса"Співробітники Управління з боротьби з організованою злочинністю (УБОЗ) вчора вночі затримали двох підозрюваних у крадіжці обладнання КП "Міськелектротранс". Про це 6 червня повідомили "SQ" у прес-службі УБОЗ.

За інформацією УБОЗ, підозрюваних затримали в момент скоєння крадіжки кабелю в Червонозаводському районі Харкова. Підозрювані - раніше судимі наркозалежні чоловіки (вживали наркотик "вінт") у віці до 40 років. Один з них - колишній електрик, тому має навички роботи з електрообладнанням. Кабель вони крали вночі. В даний час один з підозрюваних зізнався у 25-27 крадіжках. За словами затриманого, зі стовпів вони зрізали по 2-3 м кабелю і здавали його в пункт прийому металобрухту, отримуючи за це 250-300 грн.

За фактом крадіжок порушено кримінальну справу за ч. 185 Кримінального кодексу України. Ведеться слідство, УБОЗ шукає інших, причетних до крадіжок.

Як повідомляли раніше в КП "Міськелектротранс", збиток, нанесений підприємству крадіжкою кабелів, тільки за останній місяць склав близько 900 тис. грн.

Довідка "SQ". Через розкрадання кабелю вранці 10 травня на пр. Героїв Сталінграда зупинились тролейбуси 1-го маршруту, на пр. 50-річчя СРСР - тролейбуси 19-го і 35-го маршрутів.