Харків'янин затриманий за підозрою в постачаннях у 2009 р. кокаїну членам злочинній групі, що діяла в Харкові. Як повідомили "SQ" у прес-центрі управління СБУ в Харківській області, в автомобілі та оселі затриманого було вилучено кокаїн. Стосовно 29-річного харків'янина порушено справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.309 Кримінального кодексу (незаконне виготовлення, зберігання і перевезення наркотиків).

Затримано також кур'єра (44-річний мешканець Волинської області), що поставляв групі кокаїн. Під час затримання у нього вилучили 110 г кокаїну. Відносно кур'єра порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.305 КК (контрабанда наркотиків).

Обидва затриманих будуть проходити по справі, що стосується співробітників міліції, що організували та забезпечували функціонування каналів постачання в область партій наркотиків. У членів цієї групи було вилучено 20 кг макової соломки, 12 тис. пігулок трамадолу і декілька сотень таблеток екстазі.

Довідка "SQ". На початку жовтня 2009 р. у Харкові було викрито і припинено діяльність міжрегіональної злочинної угрупування, що займалося наркобізнесом. Його організаторами були діючі співробітники Харківського облуправління міліції з числа осіб старшого офіцерського складу. За даними СБУ, лідером злочинної групи був заступник начальника відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків облуправління міліції: він безпосередньо отримував наркотичні засоби. Разом з ним затримано начальника відділення кримінальної міліції у справах неповнолітніх, який організовував збут наркотиків серед молоді Харківської області.