Харьковские правоохранители задержали милиционеров из Сум и Полтавы за организацию канала поставки наркотиков

Співробітники СБУ і прокуратури Харкова затримали начальника підрозділу з боротьби з незаконним обігом наркотиків Головного управління МВС України в Сумській обл. та начальника лінійного відділу на станції "Полтава-Київська" управління МВС на Південній залізниці. Міліціонерів підозрюють в організації каналу постачання макової соломки з Сумської та Полтавської областей до Харкова. У справі затримано ще шістьох людей. Про це 8 вересня повідомили "SQ" в прес-службі управління СБУ в Харківській обл.

У затриманих вилучено понад 20 кг наркотиків. За інформацією СБУ, підозрювані постачали до Харкова макову соломку з метою виготовлення ацетильованого опію та подальшого його збуту в Харкові. Затримані використовували численні схованки, щоб уникнути передачі наркотиків з рук в руки.

Прокуратура Харкова порушила кримінальну справу за ч.3 ст.307 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення або збут наркотичних засобів, вчинені організованою групою). Затриманим загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.