В близнюковской школе 14 детей обратились к медикам

14 учнів ліцею у сел.Близнюки Харківської області 31 жовтня звернулися до районної лікарні зі скаргами на головний біль, запаморочення, подразнення верхніх дихальних шляхів і відчуття задухи. Як повідомив сайт Міністерства охорони здоров'я України, при опитуванні дітей було встановлено, що під час перерви в класній кімнаті було розпорошено газовий балончик з невідомою речовиною. Дітей оглянув лікар-педіатр, після чого їм був поставлений попередній діагноз "вплив дратівної речовини невідомої етіології на верхні дихальні шляхи". Стан дітей задовільний.

Крім того, інших дітей цього ж класу, які перебували в школі під час інциденту, оглянули удома сімейні лікарі. Одну дитину зі скаргами на нудоту і роздратування в горлі госпіталізували до дитячого відділення райлікарні.

Як розповів "SQ" заступник директора Близнюківського ліцею з навчально-виховної роботи Юрій Грубник, інцидент стався вчора, 31 жовтня, в 9 класі. Одна з дівчаток, яка носила з собою газовий балончик для самозахисту, випадково розпорошила його в кабінеті.

За словами Ю.Грубника, вчитель одразу вивів дітей на вулицю. На місце приїхали співробітники МНС і МВС. "Кабінет оглянули, провітрили, і за годину там уже йшли заняття", - зазначив завуч ліцею.

Він підтвердив, що 14 учнів з класу відвели до лікарні. Їх оглянули, але не стали госпіталізувати. За словами завуча, всі ці діти сьогодні прийшли до школи на заняття.