Секрет майстерного володіння паличками - далеко не все, що вам потрібно знати, щоб насолоджуватися ролами, суші та сашимі. Насправді, японська кухня куди складніша, якщо ви підходите до цього питання як професіонал. Наприклад, занурювати суші і роли в соєвий соус - поганий тон, а саке зовсім не обов'язково (і навіть небажано). У цьому матеріалі ми зібрали п’ять помилок, які ви робите кожен раз, коли ви замовляєте суші з доставкою або готуєте японські страви вдома.
Автор статті: Доставка суші у Львові – швидко, цілодобово, дуже смачно)
Занурюєте суші в соєвий соус
Як ми вже згадали, робити цього не можна категорично. Будь-який експерт в області японської кухні скаже вам, що гострий, терпкий і насичений соус забиває тонкий і ніжний смак риби, не кажучи вже про решту інгредієнтів. Так що краще за все зняти з суші рибу і легко вмочити її в соус, після чого помістити шматочок на рис.
Кладете імбир на роли
«Маринований імбир традиційно призначений для використання в якості засобу для чищення для піднебіння. Тобто, його слід їсти між різними видами суші або ролів, щоб краще відчути смак кожного смаку. І ніколи в Японії ви не побачите, щоб імбир споживали як гарнір, що відбувається в інших країнах повсюди », - пояснює The Independent Марк Едвардс (Mark Edwards), шеф-кухар Nobu London.
Змішуєте васабі і соєвий соус
Тонка, ледь помітна солодкість риби - ось причина, по якій вам варто бути обережніше з яскравими доповненнями начебто соєвого соусу і васабі. Крім того, соєвий соус часом містить занадто багато натрію, а васабі - занадто багато спецій, так що, крім блокування смакових рецепторів, ви збільшуєте калорійність і зменшуєте корисність свого раціону, самі того не помічаючи.
Їсте суші і роли холодними
«Суші і роли повинні бути теплими і м'якими. Такими, якими вони бувають, коли тільки що приготовлені. Холодна і жорстка страва навряд чи подарує вам насолоду, на яку ви очікували», - попереджає в інтерв'ю The Independent експерт в області японської кухні Ендрю Коджіма (Andrew Kojima). Якщо ж мова йде про суші або роли, приготовані в домашніх умовах, то шеф-кухаря радять подавати їх з охолодженою рибою і свіжозвареним рисом, щоб дотримати баланс температури.
Відмовляєтеся від гарніру
Подрібнений дайкон, чука або салат в японському стилі - все це не просто дуже смачно. Навряд чи ви замислювалися, що зелений гарнір, який пропонує вам офіціант в суші-барі, має практичну корисність. Приправлені свіжі овочі допомагають переварюванню жирної і маслянистої риби, такої як лосось, тунець або макрель.
Чому окупація Харкова неможлива? Корисно знати
Чутки про те, що РФ почне наступ на Харків, не вщухають уже кілька місяців. Змінюється тільки їхня інтенсивність та умовний "напрямок удару". Представники влади, армії та розвідки ці чутки постійно спростовують, але деяким харків'янам, на жаль, цього недостатньо, і страх нікуди не дівається. Хоча насправді є об'єктивні причини, че…