Секрет майстерного володіння паличками - далеко не все, що вам потрібно знати, щоб насолоджуватися ролами, суші та сашимі. Насправді, японська кухня куди складніша, якщо ви підходите до цього питання як професіонал. Наприклад, занурювати суші і роли в соєвий соус - поганий тон, а саке зовсім не обов'язково (і навіть небажано). У цьому матеріалі ми зібрали п’ять помилок, які ви робите кожен раз, коли ви замовляєте суші з доставкою або готуєте японські страви вдома.
Автор статті: Доставка суші у Львові – швидко, цілодобово, дуже смачно)
суші з доставкою
Занурюєте суші в соєвий соус
Як ми вже згадали, робити цього не можна категорично. Будь-який експерт в області японської кухні скаже вам, що гострий, терпкий і насичений соус забиває тонкий і ніжний смак риби, не кажучи вже про решту інгредієнтів. Так що краще за все зняти з суші рибу і легко вмочити її в соус, після чого помістити шматочок на рис.

Кладете імбир на роли
«Маринований імбир традиційно призначений для використання в якості засобу для чищення для піднебіння. Тобто, його слід їсти між різними видами суші або ролів, щоб краще відчути смак кожного смаку. І ніколи в Японії ви не побачите, щоб імбир споживали як гарнір, що відбувається в інших країнах повсюди », - пояснює The Independent Марк Едвардс (Mark Edwards), шеф-кухар Nobu London.

Змішуєте васабі і соєвий соус
Тонка, ледь помітна солодкість риби - ось причина, по якій вам варто бути обережніше з яскравими доповненнями начебто соєвого соусу і васабі. Крім того, соєвий соус часом містить занадто багато натрію, а васабі - занадто багато спецій, так що, крім блокування смакових рецепторів, ви збільшуєте калорійність і зменшуєте корисність свого раціону, самі того не помічаючи.

Їсте суші і роли холодними
«Суші і роли повинні бути теплими і м'якими. Такими, якими вони бувають, коли тільки що приготовлені. Холодна і жорстка страва навряд чи подарує вам насолоду, на яку ви очікували», - попереджає в інтерв'ю The Independent експерт в області японської кухні Ендрю Коджіма (Andrew Kojima). Якщо ж мова йде про суші або роли, приготовані в домашніх умовах, то шеф-кухаря радять подавати їх з охолодженою рибою і свіжозвареним рисом, щоб дотримати баланс температури.

Відмовляєтеся від гарніру
Подрібнений дайкон, чука або салат в японському стилі - все це не просто дуже смачно. Навряд чи ви замислювалися, що зелений гарнір, який пропонує вам офіціант в суші-барі, має практичну корисність. Приправлені свіжі овочі допомагають переварюванню жирної і маслянистої риби, такої як лосось, тунець або макрель.