В.Янукович заявил, что он считает неприемлемым освобождение Ю. Тимошенко

Президент України Віктор Янукович 17 жовтня в інтерв'ю західним журналістам заявив, що він вважає неприйнятним звільнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з ув'язнення. Про це, повідомив "Wall Street Journal".

"Який сигнал ми даємо суспільству? Що, щоб скоювати злочини, треба бути членом опозиції?", - заявив В.Янукович. Він закликав Захід "поважати його країну", підкресливши, що створюється враження, що "вони не хочуть слухати його заяви про те, що він не втручається в роботу судів і правоохоронних органів".

Говорячи про декриміналізацію статті, за якою засуджено Ю. Тимошенко, В. Янукович підкреслив, що він не давав жодних зобов'язань з цього приводу.

Довідка "SQ". Печерський районний суд Києва 11 жовтня засудив Ю.Тимошенко до 7 років позбавлення волі. Ю.Тимошенко визнали винною за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу (перевищення влади та службових повноважень) з позбавленням права обіймати певні державні посади на три роки. Суд також зобов'язав Ю.Тимошенко відшкодувати НАК "Нафтогаз України" 1 млрд. 516 млн. грн. та судові витрати.

У той же день В.Янукович заявив, що рішення суду по справі Ю.Тимошенко перешкоджає євроінтеграції України. "По-перше, я хотів би сказати, що це, безумовно, прикрий випадок, який сьогодні перешкоджає питанню європейської інтеграції України. Він викликає стурбованість в Євросоюзі, і я хочу зазначити, що ми добре розуміємо, чому це так", - заявив В.Янукович. Він також зазначив, що вважає сьогоднішнє рішення суду у справі Ю.Тимошенко неостаточним.