22% мешканців України, опитаних соціологічною групою "Рейтинг" (серед тих, хто взяв би участь у виборах), проголосували б за Партію регіонів, 19,9% - за ВО "Батьківщина", 9,8% - за "Фронт змін" , 5,4% - за Комуністичну партію, 4,7% - за партію "УДАР В.Кличка", 3,3% - за ВО "Свобода". Ще 1,9% виборців підтримали б Громадянську позицію, 1,2% - Народну партію, 1,1% - Нашу Україну. Інші партії підтримали б 4,3% виборців, не підтримали б жодну з партій - 13,2%, стільки ж не визначилися з вибором. Про це повідомили "SQ" у соціологічній групі.

Таким чином, якби вибори проходили на початку листопада і прохідний бар'єр залишився б на рівні 3%, до парламенту потрапили б шість партій: Партія регіонів, "Батьківщина", "Фронт змін", КПУ, УДАР і "Свобода". При збільшенні прохідного бар'єру до 4% до парламенту пройшли б п'ять партій, а при збільшенні прохідного бар'єру до 5% - чотири.

На виборах президента України 20,1% опитаних проголосували б за чинного президента Віктора Януковича, 19,3% - за лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко, 11,1% - за лідера "Фронту змін" Арсенія Яценюка, 5,5% - за Віталія Кличка ("УДАР"), 5,2% - за Петра Симоненко (Компартія), 2,8% - за Олега Тягнибока ("Свобода"), 2,6% - за Анатолія Гриценко ("Громадянська позиція") і 2,2% - за Сергія Тігіпка ("Сильна Україна").

У "Рейтингу" відзначили, що порівняно з попереднім опитуванням рейтинг Партії регіонів стабілізувався, а рівень підтримки В.Януковича продовжує зменшуватися. Підтримка "Батьківщини" і Ю.Тимошенко трохи збільшилася, показники Компартії та "Громадянської позиції" стабільні, рейтинги "Фронту змін" і партії "УДАР" втратили зростаючу динаміку, а рейтинг "Свободи" продовжує знижуватися. Продовжує зростати кількість опитаних, які не підтримують жодну партію або не визначилися з вибором.

Довідка "SQ". Опитування проведене 25 жовтня - 6 листопада. Опитано 3 тис. респондентів методом особистого інтерв'ю. Статистична похибка - не більше 2,2%.