Українсько-російський технопарк "Слобожанщина" вже почав свою роботу. Про це в ході роботи III міжнародного економічного форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи" заявив ректор Харківського національного університету радіоелектроніки (ХНУРЕ) Михайло Бондаренко. За його словами, засновниками технопарку з української сторони виступили Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна (ХНУ), ХНУРЕ і науковий парк "ФЕД", а з російської - Білгородський державний університет.

"Діяльність українсько-російського технопарку спрямована на розробку нових технологій в таких сферах, як авіація, машинобудування, приладобудування, нанотехнології, біотехнології для медицини і фармації і багато чого іншого", - підкреслив М. Бондаренко.

Ректор ХНУРЕ також зазначив, що університет приступив до створення IT-парку "Інтеллектроніка", в якому будуть розроблятися проекти у сфері інформаційно-інвестиційних технологій. М. Бондаренко зазначив, що створення наукових технопарків дозволить використати потенціал тисяч молодих харківських програмістів, які сьогодні працюють на іноземні компанії. "Щоб цей потенціал забезпечив появу наших українських високотехнологічних продуктів, потрібно зробити зовсім небагато: забезпечити умови роботи і знайти свою нішу на цьому ринку. Цю можливість демонструють наші естонські колеги, що створили знамениту програму "Skype", яку компанія "Microsoft" поетапно придбала за 8 млрд. долл.", - підкреслив М. Бондаренко.

 Довідка "SQ". Українсько-російський технопарк "Слобожанщина" входить в національний проект "Енергія інновацій". На початку липня в Москві в ході виставки "20 років СНД: до нових обріїв партнерства" були підписані установчі документи українсько-російського технопарку "Слобожанщина".