Семимільярдний мешкнаець народився на Землі в ніч на понеділок, 31 жовтня. Про це повідомили "РИА-Новости".

Фонд Організації Об'єднаних Націй у галузі народонаселення вибрав 31 жовтня як день, коли народиться семимільярдний мешканець. Місцем, де народиться ця дитина, експерти ООН вирішили призначити російський Калінінград. Головний лікар калінінградського перинатального центру Іван Марчук повідомив, що малюка назвуть Петром. Згідно з рішенням Фонду ООН в області народонаселення і Росстату, сертифікат 7-мільярдного мешканця планети Земля має бути виданий першій дитині, що з'явився на світ 31 жовтня 2011 р. Оскільки неможливо точно вирахувати, хто з немовлят стане 7-мільярдним мешканцем Землі, ця акція носить символічний характер, і експерти ООН вирішили оголосити ним калінінградця. У понеділок мама новонародженого отримає пам'ятний сертифікат "Народжений у день 7 мільярдів".

Раніше і в Далекосхідному федеральному окрузі Росії оголосили, що 7-мільярдний мешканець Землі народився в Петропавловську-Камчатському - найбільш східному місті Росії в ніч на 31 жовтня, о 00.19 за місцевим часом. Хлопчика назвали Олександром.

Також на звання 7-мільярдної дитини на планеті претендує Камчатський край. Губернатор Володимир Ілюхін уже привітав молоду маму з народженням первістка і вручив їй сертифікат 7-мільярдного мешканця Землі, і повідомив, що батьки отримають двокімнатну квартиру.

Довідка "SQ". У 1999 р. ООН оголосила, що шестимільярдна дитина народилася в боснійському місті Сараєво.