Обвиняемые в теракте в минском метро приговорены к расстрелуВерховний суд Білорусі 30 листопада засудив Дмитра Коновалова та Владислава Ковальова, які звинувачуються в теракті в мінському метрополітені, до вищої міри покарання - розстрілу. Про це повідомили "РИА-Новости".

Також обвинуваченим інкримінуються вибух в під'їзді будинку у Вітебську у 2000 р., вибух у під'їзді у Вітебську у 2001 р., вибух на фасаді будівлі бібліотеки у Вітебську влітку 2002 р., вибух з потерпілим у 2003 р.

Д.Коновалов ще обвинувачувався в підпалі кіоску і замаху на підпал іншого кіоску, здійсненні двох вибухів на залізничній станції у Вітебській області, підпал автомашини, вибух у Вітебську на зупинці громадського транспорту у 2005 р. і вибуху у тому ж році у Вітебську біля літнього кафе, в результаті якого були травмовані люди. Крім того, Д.Коновалов звинувачується в тому, що у 2008 р. вчинив вибух у Мінську, в результаті якого були поранені 59 людей.

Довідка "SQ". Увечері 11 квітня 2011 р., у годину пік, на пересадочній станції метро "Жовтнева" в Мінську стався вибух, в результаті якого загинули 15 людей, більше 200 були госпіталізовані. Через добу після вибуху білоруські спецслужби затримали підозрюваних у тероризмі - Д.Коновалова та В.Ковальова. Суд над ними почався 15 вересня.