"Золотую пальмовую ветвь" Каннского кинофестиваля получил австрийский фильм "Любовь"Фільм австрійського режисера Міхаеля Ханеке "Любов" отримав "Золоту пальмову гілку" 65-го Міжнародного каннського кінофестивалю, який завершився 27 травня у Франції. Про це повідомила "Lenta.Ru". Фільм розповідає про подружню пару, яка прожила все життя разом і не бажає розлучатися, незважаючи на обставини.

Кращим режисером журі визнало мексиканця Карлоса Рейгадаса за фільм "Після мороку - світло". Гран-прі фестивалю дістався італійській трагікомедії "Реальність" Маттео Гарроне, а приз журі отримав британський режисер Кен Лоуч за комедію "Доля ангелів". Фільм Крістіана Мунджу "За горбами" (Румунія) відзначений призами за жіночі ролі (актриси Космина Стратан і Крістіна Флутур) і за кращий сценарій. Приз за кращу чоловічу роль отримав датчанин Мадс Міккельсен, який зіграв у картині "Полювання" Томаса Вінтерберга.

Володарем призу міжнародної федерації кінокритиків "FIPRESCI" став російський режисер Сергій Лозниця з фільмом "У тумані", переможцем програми "Особливий погляд" - мексиканський режисер Мішель Франко, який зняв "Після Лусії". Кращим дебютом журі Каннського кінофестивалю визнало роботу "Звіри дикого півдня" американського режисера Бена Зайтліна.

Довідка "SQ". Міжнародний Каннський кінофестиваль - щорічний кінематографічний фестиваль, який проводиться в кінці травня в курортному місті Канни (Франція) на базі Палацу фестивалів та конгресів на набережній Круазет. Уперше пройшов 1946 р. Процес відбору фільмів учасників показу і переможців включає кілька стадій. Претендентом на показ в офіційній і неофіційній програмах Каннського фестивалю може стати будь-яка картина, що відповідає попередніми умовами. Це мають бути фільми, випущені за 12 місяців до березня календарного року проведення фестивалю (правила 2009 р.) і не брали участь у конкурсній програмі інших кінематографічних форумів. Найпочеснішим призом є "Золота пальмова гілка", що присуджується за кращий фільм. Іноді (востаннє 1997 р.) "Золота пальмова гілка" присуджується відразу декільком фільмам. 65-й ​​Каннський кінофестиваль проходив на французькому Лазурному березі з 16 травня до 27 травня 2012 р.

М.Ханеке вже отримував "Золоту пальмову гілку" у 2009 р. за фільм "Біла стрічка".