252 аваірейси в Європі скасовані через вулканічний попіл, що утворився внаслідок виверження вулкана Грімсвотн (Ісландія). Про це повідомила "Lenta.ru" з посиланням на "France-Presse".

У вівторок, 24 травня, була введена тимчасова заборона на зліт і посадку літаків ірландських авіакомпаній "Ryanair" і "Aer Lingus" в аеропортах шотландських міст Абердіна, Глазго та Единбурга, а також ірландських Дубліна, Кірка і Шеннона. Шотландський перевізник "Loganair" скасував через попіл 36 рейсів. Також про тимчасове припинення польотів між Лондоном і Шотландією заявила "British Airways". Нідерландська авіакомпанія "KLM" повідомляє про скасування 16 рейсів в північну частину Великобританії.

Також, як повідомили "Вести.Ru", хмара вулканічного попелу призвела до затримки авіарейсів з США до Великобританії.

Незважаючи на скасування великої кількості рейсів, представники уряду Великобританії та служби контролю за авіацією Ірландії заявили, що повністю свій повітряний простір закривати не збираються.

Довідка "SQ". Виверження вулкана Грімсвотн на півдні Ісландії почалося в суботу, 21 травня, і став найпотужнішим за останні 100 років. Вулкан викинув стовп диму і попелу заввишки близько 20 кілометрів. При цьому передбачається, що наслідки виверження Грімсвотна не будуть настільки масштабними, як у випадку з виверженням Ейяфьятлайокудля (Ісландія) у березні 2010 р. Тоді авіакомпанії по всьому світу зазнали збитків на загальну суму понад 1,7 мільярда доларів.