Американська компанія "Kodak" подала до суду позов про банкрутство, попросивши владу захистити корпорацію від кредиторів. Як повідомило інформагентство "УНІАН" з посиланням на агентство "Bloomberg", у "Kodak" накопичилося 6,8 млрд. дол. боргів при загальному обсязі активів у 5,1 млрд. дол.

На початку тижня "Kodak" повідомив про отримання кредиту в 950 млн. дол. від "Citigroup", який може допомогти компанії справитися із зобов'язаннями. "Експерти припускають, що для того щоб розплатитися за боргами, виробник фототехніки продасть більшість патентів на власні товари конкурентам, включаючи "Canon", - сказано в повідомленні.

Акції "Kodak" за минулий рік знизилися в ціні на 91%.

Довідка "SQ". Компанія "Eastman Kodak" була заснована 1892 р. винахідником Джорджем Істменом і бізнесменом Генрі Стронгом. Компанія займала провідні позиції в світі у виробництві фотоапаратів і супутньої продукції. У січні 2004 р. компанія оголосила про закінчення виробництва плівкових камер (за винятком одноразових) у США, Канаді і Європі, проте продовжує випуск фото- і кіноплівки.